Slipp stå framför kameran på Youtube

YouTube är en mycket lukrativ plattform om du är framgångsrik och kan vara mycket givande också. Att få feedback från tusentals tittare och att kunna kommunicera direkt med din publik är något som ingen annan online affärsmodell kan erbjuda i ganska samma utsträckning.

Men trots detta, det är fortfarande en av de mindre vanliga sätten att tjäna pengar på nätet diskuteras på marknadsföring forum och liknande. Varför är det?

Svaret är enkelt: många människor inte känner sig bekväma att ställa sig framför kameran.

Detta kan bero på att de har en tjock accent. Det kan bero på att de inte är konventionellt attraktiva (inte att detta har stoppat vissa YouTubers!) eller det kan vara för att de är blyg.

Och det säkert inte hjälper att YouTube-kommentarer är bekant hårda…
Oavsett fallet, kliva framför kameran och ses av tusentals människor är en stor fråga och det är något som inte alla kommer att vara redo att göra.

Men här är de goda nyheterna: du behöver inte gå framför kameran för att skapa en lyckad YouTube-kanal! I själva verket finns det gott om typer av innehåll du kan skapa som inte kräver att du ska funktionen alls. Och när det händer, dessa är ofta mycket populära och kan hjälpa dig att bygga lika stor publik.

Här är några exempel…

Utbildning

Ett sätt att bygga en stor publik utan att gå framför kameran är att göra handledningsvideor visar tittare olika tekniska lösningar. Detta kan vara en video som visar människor hur man får bättre prestanda från sin dator, en PhotoShop tutorial etc. Hursomhelst, du kan skapa filmen helt enkelt genom att använda Screen Capture programvara och sedan bara berätta över toppen!

Gaming

Det finns ett brett utbud av spelrelaterat innehåll som du kan göra utan att behöva gå framför kameran. En ”Let ’ s Play” till exempel är en video som har du talar över toppen av dig själv spelar för att berätta upplevelsen.

Under tiden kan du också göra genomgångar, playthroughs och mer-allt utan att någonsin gå framför kameran på t ex Twitch.

Podcast

Det är möjligt att göra ett antal ”podcast” stil videor också som bara verkligen talas utan att du behöver vara på skärmen. Dessa kan vara intervjuer, åsikter video, komedi bitar och mer och allt du behöver för att hålla tittarna uppmärksamhet är någon form av bild som är relevant för det ämne du diskuterar.

Animationer

Om du vill ha något mer dynamiskt för att hålla uppmärksamheten hos tittarna medan du pratar, kan du helt enkelt göra någon form av animering. Det finns gott om alternativ här från storyboard animationer till whiteboard animationer-och det finns lika många verktyg där ute för att hjälpa dig att göra dem!

Mashups

Du kan också skapa ett antal videor med hjälp av en montage/mashup strategi. Detta kan innebära att du skarvar ihop olika andra videor eller att du gör dina egna supercuts.

Du gillar kanske också...