Proffs-drönare

När du frågar någon vad de tänker på när du säger ”Drone” de kommer ofta huvudet rakt mot militären när det i själva verket är den kommersiella drönarmarknaden mer lukrativ.

Den kommersiella drönarmarknaden växer med cirka 20% varje år och branschen har expanderat som följd. Införandet av högkvalitativa kameror och effektiv GPS i kombination med snygg design har inneburit att fler människor använder Quadcopters för rekreation än någonsin tidigare.

DJI, ett kinesiskt företag som grundades 2006, är marknadsledande inom fritids drönare och är inställd på att slå $1 000 000 000 i intäkter nästa år.

Med ett produktsortiment som inkluderar Phantom 3 och Inspire 1, deras produkter används i stor utsträckning runt om i världen i ett antal olika branscher, inklusive jordbruk och polisarbete.

DJIS enheter har också förknippats med lösningen på många naturkatastrofer, eftersom drönare kan användas för att jaga orkaner eller söka efter orsaken till en skogsbrand och hjälpa till att hålla elden under kontroll.

Deras produkter erbjuder nu kunder högkvalitativa foto och videoinspelning förmågor, effektiva GPS-system och applikationsstöd.

En app som tillhandahålls av DJI tillåter sina kunder att ändra inställningarna på drönaren för att säkerställa högsta möjliga bildkvalitet, strömma 4K (60FPS) video direkt till en iOS eller Android-enhet och få tillgång till Inflight telemetri.

Man tror att vid år 2025, kommersiella drönare kan ansvara för miljarder dollar i ekonomin. Över 100 000 arbetstillfällen kommer att hänföras till drönarmarknaden som i sin tur skapar en betydande summa pengar i skatt och det finns inga tecken på detta sakta ner något snart.

Branschen blomstrar och det är precis vad en hög investerings marknad behöver.

Det faktum att dessa företag gör så bra innebär att de kan återinvestera i större och bättre produkter med ännu fler funktioner som i sin tur kommer att hjälpa marknaden att växa ännu mer. Det är en aldrig sinande positiv cykel som inte kommer att brytas medan människor har en hälsosam mängd disponibel inkomst.

Kan det vara långt innan dessa drönare används utan mänsklig inblandning alls? Den amerikanska Federal Aviation Administration (FAA) har förutspått att på bara tre år, dessa drönare eller quadrotors kommer att kunna slutföra jobb som levererar paket utan någon mänsklig tillsyn som helst.

Drönarmarknaden förändras hela tiden och reglerna och föreskrifterna ändras alltid som följd. För nu kan drönare endast flygas i en position där de kan ses av användaren, men många branscher vill att denna lag ändras så att de kan använda Quadcopters mer effektivt.

Till exempel, ett tågföretag vill veta exakt var skenan bryts som kan vara en knepig procedur om drönaren måste vara i sikte hela tiden. Detta är något som FAA sannolikt kommer att överväga eftersom det kan också bidra till att rädda liv genom att hindra arbetstagarna från att komma in potentiellt farliga situationer.

Med ny teknik som tillkännages varje år, vem eller vad kommer att stoppa denna exempellösa marknadstillväxt för den kommersiella drönarmarknaden?