Att bygga din webbplats

Jag rekommenderar WordPress för att din bygga webbplats, helt enkelt eftersom det är enkelt, snabbt, har ganska anständigt inbyggd SEO och har massor av anpassningsalternativ tillgängliga för utseende, säkerhet, funktionalitet, etc.

Jag tänker inte ge dig en steg-för-steg-guide till att bygga en webbplats med WordPress, eftersom det finns tusentals av dem på nätet redan.

Det är bara söka på Google eller YouTube om du behöver en handledning om hur man bygger en webbplats med WordPress. Det är mycket enklare än du förmodligen tror!

Du behöver följande:

  • Domännamn, köpt via Loopia eller annan registrar
  • Hosting, köpt via Inleed, Oderland, eller andra
  • WordPress, gratis och enkel installation ingår ofta i hosting
  • Ett WordPress tema, gratis eller betalt

När du har en grundläggande webbplats byggd, allt du behöver göra är att börja lägga till innehåll. Du kan skapa det här innehållet själv eller anlita någon för att göra det åt dig. Se bara till att innehållet är välskrivet, grammatiskt korrekt, och intressant, eftersom Google har blivit mycket mer strikt om kvaliteten på innehållet det indexerar.

Skapa innehåll

Innehållet på din webbplats är förmodligen den enskilt viktigaste delen av detta system av många skäl. Eftersom du inte kommer att fokusera enbart på att få trafik från Google och skicka den trafiken rakt iväg till en Amazon produkt, innehållet på din webbplats måste locka rätt typer av trafik och greppa och hålla sin uppmärksamhet och intresse. Vi kommer att ta en titt på några olika faktorer om innehållet på din webbplats.

Innehållskvalitet

Kvaliteten på innehållet på din webbplats kommer att ha mycket att göra med dess framgång-mer än någonsin tidigare. Inte bara är webbsurfare mer i samklang med vilken kvalitet innehåll ska vara som, men Google använder också kvalitet som en ranking faktor.

Google kontrollerar det övergripande innehållet på din webbplats för att se till att det är relativt fritt från stavfel och fel, så det är viktigt att se till att ditt innehåll är välskrivet.

Utöver detta uppmärksammar Google också den genomsnittliga tid som en besökare spenderar på din webbplats, och om de besöker andra sidor på din webbplats eller inte. Detta kallas ”avvisningsfrekvens”.

Om du har en hög avvisningsfrekvens, betyder det att människor lämnar din webbplats utan att titta på några andra sidor, vilket Google tar att betyda ditt innehåll är inte vad folk letar efter. Detta kommer att skada din ranking.

Google vill se den genomsnittliga användaren vistas på din webbplats för en god tid, samt besöka andra sidor. Se till att din innehållskvalitet stöder detta! Tänk på att visuellt innehåll som videor och bildspel, tillsammans med interaktivt innehåll som frågesporter och undersökningar, är mer benägna att gå viral och ta in en hel del trafik, samt få människor att spendera mer tid på din webbplats.

Se till att du inkluderar relevanta bilder i dina artiklar också. Bilderna är livsviktiga i dessa dagar. Inte bara gör de din artikel mer intressant för besökare, men de ger ett bra sätt att låta människor dela ditt innehåll på sociala medier och ge dig mer trafik. Om du inte inkluderar relevanta bilder ser du inte något som visas på sociala medier, eller så ser du bara webbplatsens logotyp eller bakgrund, vilket kan vara sämre än att inte ha någon bild alls.

Innehållslängd

Längden på ditt innehåll går hand i hand med dess kvalitet, åtminstone i ögonen på Google. Även om det har bevisats att den genomsnittliga surfare dessa dagar har en mycket kort uppmärksamhet span, Google verkar sak som mycket, mycket långt innehåll är ”kvalitet”, och kort innehåll är inte.

Det brukade vara att sätta upp 10 150-ord artiklar skulle föra in mycket mer trafik än att sätta upp 1 1 500-Word-artikel, men dessa dagar är borta. Dessa dagar, innehåll bör vara lång-ju längre, desto bättre. Inte bara det, men Google verkar gynna innehåll som faktiskt uppdateras ibland-vilket innebär att det är bättre att lägga till lite innehåll till en äldre artikel än att skapa en ny-åtminstone när din webbplats redan har en bra mängd innehåll på den.

Generellt bör artiklar vara minst 500 ord, och upp till 3 000 (kanske längre i vissa fall) är ännu bättre. Vem vet varför Google verkar vara så övertygad om längre innehåll överväger sjunkande uppmärksamhet, men som det är.

Typ av innehåll

En annan viktig faktor är att se till att du skapar en mängd olika innehåll, inklusive olika former av media såsom videor, bildspel, och även nedladdningar. Du behöver faktiskt inte skapa videor själv. Du kan bara bädda in andras videor på dina sidor. Men om du kan skapa din egen, det kommer att hjälpa dig att få ytterligare trafik från platser som YouTube och Facebook.

Att ha en mängd olika inlägg på din webbplats kommer att hjälpa dig att få mer trafik och göra din webbplats mer intressant, så försök att inkludera några olika typer av innehåll för variation. Sikta på att ha minst tio inlägg på din webbplats innan du försöker någon typ av marknadsföring eller lägga till några affiliate-länkar.

Detta kommer att hjälpa dig att ranka i Google, samt ge besökarna ytterligare innehåll att besöka, förhoppningsvis sänka din avvisningsfrekvens.

Du gillar kanske också...