Ska du få ett företagslån för att starta en Shopify shop?

Om du funderar på att starta ett e-handelsföretag med Shopify som ramverk kanske du funderar på att få ett företagslån. Det finns några goda skäl att få ett företagslån för att öppna din e-handelswebbplats.

Det finns dock lika många skäl att hålla sig så långt borta från denna skuld som möjligt. Vilken du bestämmer dig för att göra beror på några olika saker som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Även om du har sparat lite pengar, om du planerar att köpa dina egna produkter till lägsta möjliga kostnad och sedan sälja dem på Shopify, kan ett företagslån vara en bra idé, särskilt om din produkt har varianter som skulle tvinga dig att köpa en hel del lager i förväg.

Det första övervägandet är leverans och orderuppfyllelse. Innan du väljer dina produkter kommer du att vilja bestämma om du ska lagra dina produkter själv och köpa dem från en grossist eller om du ska använda tredje part för att få dina produkter till dina kunder.

Du måste också bestämma om dina chanser att göra vinst – eller åtminstone ha intäkter som kommer in – är tillräckligt goda för att motivera att gå i skuld. Självklart ökar dessa chanser om du är expert på den nisch som du öppnar en butik i eller om du redan har bestämt genom marknadsundersökningar att det finns ett behov av den specifika produkten som du tillhandahåller.

En tredje faktor när det gäller intäkter är om din marknadsföringsplan är tillräckligt solid för att få din butik framför din målgrupp. Styrkan hos dina produkter jämfört med räckvidden för dina marknadsföringsinsatser kommer att avgöra hur riskabelt ett företagslån är för dig.

Det kan vara svårt att få ett företagslån även om du har utmärkt kredit. Banker och finansbolag vill ofta se en solid affärsplan eller något annat bevis på att du faktiskt kommer att kunna dra av den verksamhet som du försöker.

Den expertis som diskuterades tidigare som en del av detta, liksom hur mycket av din egen investering du gör men det mesta kommer att vara din kredithistorik och din affärsplan. De vill veta att du har både förmågan och viljan att betala av ditt lån.

Du gillar kanske också...